ALEGRIA ODA KOROSU

Temmuz 2000’da Şef M. İnci Tığlı Ayağ yönetiminde amatör müzikseverlerce kurulmuştur. Koronun amacı, dünya koro edebiyatını kitlelere yaymak, ülkemizde seslendirilmemiş çoksesli eserleri müzikseverlerle buluşturmak ve yurtdışında ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmaktır.

KORO ŞEFİ:

M.İnci Tığlı Ayağ

İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta piyano dersleriyle müzik hayatına başladı. Marmara Üniversitesi AEF Müzik Eğitimi Şan Bölümü’ne girdi (1981). Prof.Dr. Yücel Elmas’la koro yönetimi çalışmaları ve araştırmaları yaptı.

İstanbul Konservatuarı’nda, Selma Berk ve Gül Sabar’la çalıştı. Şef Gökçen Koray’la TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda (1983), şef William Edmands’la Dutch Chapel Cantata Korosu’nda (1984-1988) korist ve solist olarak görev aldı. Devlet sanatçısı Suna Korat’la çalıştı. Vox Europa müzik topluluğunda Avrupa’nın ünlü koro şefleri Fritz Ter Wey ve Rob Wer Meullen’la çalıştı. Bu toplulukla Almanya, Belçika, Fransa, Macaristan, Hollanda, İspanya, Finlandiya, Estonya ve Slovenya’da eğitimlere katıldı; konserler verdi. Almanya Passau korolar festivalinde Türkiye’yi temsil etti; koro şefliği stüdyosuna katıldı (1987). Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nda sanatçı oldu (1988). Walter Strauss, İbrahim Yazıcı, İnci Özdil, Ahter Destan, Alessandro Cedrone gibi şeflerle çalıştı. Gazi Üniversitesi GEF Müzik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini bitirdi (1997); Mustafa Yurdakul, Suna Çevik, Ali Uçan’la çalıştı. “Avusturya Graz International Workshops” programında Prof.Dr. Rodney Eichenberger’le koro yönetimi, Linz Briefelt’le ses eğitimi, Rober Culver’la eğitim psikolojisi çalışmalarını yaptı (2000). Fransa Biaritz’deki koro şefleri çalıştayına katıldı ve konser verdi. Ankara Üniversitesi Çoksesli Korosu (1993-1998), Polifonik Korolar Derneği Büyükler Korosu (1995-2000) ve Kültür Bakanlığı Gençlik Korosu (1999-2000) şefliklerini yaptı. Halen, Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’ndaki görevine devam etmekte ve kurduğu (2000) “Alegria Oda Korosu” şefliğini yürütmektedir.

 

Festivaller-Ödüller-Dereceler

3. Uluslararası Ankara Koro Festivali (folklorik kategoride üçüncülük)

29. Rassegna Internazionale Corali Polifoniche Festivali, İtalya

2001 Ankara Çoksesli Müzik Derneği Uluslararası Koro Yarışması (üçüncülük)

2004 Uluslararası Ankara Koro Yarışması (folklorik kategoride dördüncülük)

2007 ve 2008 Ohrid Koro Festivalleri, Makedonya

2009 Antalya Uluslararası Koro Festivali ve Yarışması (karma korolar kategorisinde üçüncülük)

4. İstanbul Uluslararası Koro Günleri

2010 ve 2011 İstanbul Koro Günleri

2012 “Tınıları, Türküleri ve Öyküleriyle Anadolu”, Projesi, Hannover, Almanya

2012 Uluslararası Müzik Eğitimcileri Derneği Kongresi, Selanik, Yunanistan

2013 Uluslararası Ankara Koro Festivali,

2014 Avrupa Koro Olimpiyatı, Graz, Avusturya

 

WEB SİTESİ:
alegriaodakorosu.wixsite.com

 

Category
YETİŞKİN KOROLAR
Tags
Karma Koro